BESTUUR DORPSCOÖPERATIE
"SAMEN HENGEVELDE"

BESTUUR DORPSCOÖPERATIE
"SAMEN HENGEVELDE"

Patrick Goorhuis
Patrick GoorhuisVoorzittervoorzitter@samenhengevelde.nl
MEER INFO
Ik ben Patrick Goorhuis, 27 jaar geleden geboren op de boerderij aan de Weldammerstraat. Na vele (jeugd)jaren op de boerderij besloot ik richting de bouw te studeren en daarna bij Rijkswaterstaat te gaan werken. Maar die agrarische roots blijven, daarom werk ik nu bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

In Hengevelde kun je me tegenkomen bij de voetbal, tennis of bootcamp. Maar ook bij Varenbrink, of als ik samen met Chantal aan ons nieuwe huis werk op de Marke III. 

Eerste voorzitter Dorpscoöperatie Samen Hengevelde 
Op 8 maart word ik voorgedragen als nieuwe voorzitter van Dorpscoöperatie Samen Hengevelde. Waarom ik dat zo leuk vind? We hebben er in dit land tegenwoordig een handje van om over elkaar te beslissen in plaats van met elkaar, maar in Hengevelde kunnen we dat beter. Daar draag ik graag aan bij!
Petra Hoesstee
Petra HoessteeSecretarissecretaris@samenhengevelde.nl
MEER INFO
Velen van jullie zullen mij wellicht (her)kennen; mijn naam is Petra Hoesstee. Getrouwd met Michel Hoesstee en we hebben twee kinderen. Siem van 13 en Lize van bijna 12 jaar. We wonen aan de Gorsveldweg 6a in Hengevelde (“bij de Wijngaard”). In het dagelijks leven ben ik (strafrecht)advocaat bij HD advocaten in Zutphen. Secretaris Dorpscoöperatie Samen Hengevelde Eerder deze week hebben jullie kennis gemaakt met de nieuwe, beoogd voorzitter van Dorpscoöperatie Samen Hengevelde Patrick Goorhuis. Als beoogd secretaris stel ik me ook graag even aan jullie voor. 

Sportief in het veld en langs de lijn 
Verder ben ik actief binnen handbalvereniging WHC. Zo ben ik als lid van de Technische Commissie verantwoordelijk voor het materiaalbeheer. In het weekend ben ik op zaterdag regelmatig langs de lijn te vinden bij de JO13-van WVV. Op zondag sta ik langs het veld om de meiden van de D2 te coachen. Ook probeer ik zelf nog een actieve handbalbijdrage te leveren in het recreantenteam. 

Met en voor elkaar 
Toen Henk Meijer mij belde om te vragen of ik secretaris van Dorpscoöperatie Samen Hengevelde wilde worden, was ik direct enthousiast. Wat mij zo aanspreekt aan de Dorpscoöperatie is dat ik me dan voor heel Hengevelde inzet, op verschillende gebieden (o.a. onderwijs, wonen, sport). Ik ben ervan overtuigd dat wij als bestuur, met de verschillende commissies en alle (toekomstige) leden, veel gaan bereiken voor Hengevelde.
STIJN JONKER
STIJN JONKERPenningmeesterpenningmeester@samenhengevelde.nl
MEER INFO
Hallo, mijn naam Stijn Jonker. Ik ben 24 jaar en woon al m’n leven lang, samen met mijn ouders en broer Lars, in Hengevelde aan Het Huneveld. Ik werk in de chemische industrie als Process Engineer bij BYK Netherlands in Deventer. 

Penningmeester 
Dorpscoöperatie Samen Hengevelde Op 8 maart werd de nieuwe Dorpscoöperatie Samen Hengevelde gepresenteerd. Naast het oprichtingsbestuur, presenteerden zich Patrick Goorhuis als de nieuwe voorzitter, Petra Hoesstee als secretaris en Inge Broshuis als bestuurslid. Maar waar het nog aan ontbrak was een penningmeester. Toen Patrick mij hiervoor vroeg, leek het me direct leuk om dit te doen. Wel had ik nog enkele vragen over wat er precies van me verwacht werd. Toen dit duidelijk was, heb ik Patrick gebeld en gezegd dat ik me hiervoor graag wil inzetten. 

Sportief in en om het veld 
In Hengevelde ben ik vaak te vinden bij de voetbal. Als leider van de JO15-2 op zaterdag, wat ik erg leuk vind. Zelf speel ik in het 4de en ja oké, toegeven: ik ben fanatiek sponsor van de kantine op donderdag en zondag ;). Ook zit ik al een paar jaar bij Carnavalsvereniging De Höftemennekes. 

Duurzaam Hengevelde 
Wat mijn doel is binnen de dorpscoöperatie? Op de eerste plaats mijn rol als penningmeester goed vervullen binnen de dorpscoöperatie. Daarnaast wil ik bijdragen aan de duurzaamheid van Hengevelde. Ook vind ik belangrijk dat het in de toekomst voor iedereen een net zo leuk dorp blijft als dat het nu is!
HENRIETTE PIERIK
HENRIETTE PIERIKBESTUURSLIDhenriette@samenhengevelde.nl
MEER INFO

Mijn naam is Henriëtte Wegdam, 62 jaar. Van oorsprong ben ik een Bentelose maar ik woon inmiddels ruim 34 jaar samen met Paul aan de Bentelosestraat in Hengevelde.
In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam bij de woningcorporatie Welbions (Hengelo en Borne). Ik ben daar ‘Senior Adviseur Klant’. In mijn werk heb ik dagelijks te maken met allerlei zaken rondom de huisvesting van onze huurders en woningzoekenden.

Bestuurslid Dorpscoöperatie Samen Hengevelde

Sinds 2021 ben ik betrokken bij de werkgroep Toekomstbestendig Hengevelde. Vanaf de start zat ik in de werkgroep structuur. Vanuit die werkgroep is de dorpscoöperatie SamenHengevelde tot stand gekomen. Ook maak ik deel uit van de werkgroep Wonen. 

Samen kom je verder

Wat mij zo aanspreekt om deel te nemen in het bestuur van de dorpscoöperatie is dat we samen gaan voor een leefbaar Hengevelde, waar het fijn wonen is. Voor nu maar zeker ook voor de toekomst. Daar heb je elkaar voor nodig. Participatie, ofwel het mee (laten) doen van alle inwoners, is daarbij het sleutelwoord.

Henk Meijer
Henk MeijerBestuurslidhenk@samenhengevelde.nl
MEER INFO
Later meer
Inge Broshuis
Inge BroshuisBestuurslidinge@samenhengevelde.nl
MEER INFO
Ik ben Inge Broshuis, getrouwd met Patrick en moeder van Wes (15) en Mila (13). Als dochter van Theo en Ria Doeschot groeide ik op aan de Vondersweg. Inmiddels wonen wij al een jaar of 20 aan het Markslag op ‘Plan de Witte’. 

Bestuurslid Dorpscoöperatie Samen Hengevelde
Nadat jullie deze week kennismaakten met Patrick Goorhuis en Petra Hoesstee, wil ik me ook graag aan jullie voorstellen als beoogd bestuurslid van onze Dorpscoöperatie Samen Hengevelde. In het dagelijks leven werk ik bij Woningcorporatie Wonen Delden als Coördinator Wonen. Daar richt ik me, deels praktisch, maar ook veel beleidsmatig, op alles wat te maken heeft met onze huurders en woningzoekenden. Een brede rol waarin ik me als een vis in het water voel. Actief en betrokken In het dorp kennen jullie me wellicht via de sport. Bij de voetbal, waar ik graag even kijk hoe Wes het doet, of zondags langs de lijn bij het 1e. Of bij de volleybal, waar ik in de technische commissie zit, maar ook graag zelf nog een potje speel bij de recreanten, kijk of coach bij Mila’s team en als het even kan ook bij het eerste op de tribune zit. 

Constructief en toekomstgericht 
Daarnaast heb ik me de laatste tijd ook ingezet voor de nieuw te ontwikkelen Multi Functionele Accommodatie. Daar moeten in ieder geval alle sportverenigingen een plek krijgen en wellicht nog wel meer voorzieningen samen komen. Een belangrijke stap om de voorzieningen in Hengevelde op peil te houden. En om het werk dat gedaan moet worden behapbaar te houden voor onze vrijwilligers. Dit klinkt misschien allemaal erg sportgericht, maar ik heb een brede interesse en ik wil me als bestuurslid graag inzetten voor het héle dorp. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we ook in de toekomst een fijn dorp hebben om in te wonen, werken en recreëren!
Tim Jongman
Tim JongmanBestuurslidtim@samenhengevelde.nl
MEER INFO

Hallo, mijn naam is Tim Jongman 46. Ik ben opgegroeid aan de Eeftinkstraat in Hengevelde. Inmiddels woon ik al weer een tijdje in Enschede, maar ik voel me nog steeds nauw betrokken bij mijn geboortedorp. In het dagelijks leven werk ik aan de Universiteit Twente in verschillende rollen. Rode draad is steeds: innovatie en ondernemerschap en de samenwerking met de samenleving.

Oorsprong Dorpscoöperatie Samen Hengevelde

Nadat we op 2 oktober met het dorp in de kerk hebben gezeten om te kijken wat iedereen belangrijk vond voor het dorp, kwam daar ook de wens voor een dorpsraad naar voren. Samen met een aantal dorpsgenoten heb ik deze opdracht op me genomen. Dit heeft geleid tot de dorpscoöperatie Samen Hengevelde. De naam zegt het al; samen kijken we hoe we Hengevelde toekomstbestendig maken en houden. Hier zet ik me graag voor in. 

Vrije tijd 

Ondanks dat ik in Enschede woon, voetbal ik ook nog steeds in Hengevelde. Dat doe ik in het 6 e van WVV ’34. En, ja, daarnaast ben ik actief bij de revue, wat ik al vele jaren met heel veel plezier doe.

Word lid en doe mee

Hoe meer leden de Dorpscoöperatie heeft, hoe sterker we als gemeenschap staan. Samen met de gemeente en andere organisaties weten we onze doelen en wensen zo beter te realiseren. Iedereen van 16 jaar en ouder lid kan worden. Het lidmaatschap is dus niet beperkt tot één persoon per huishouden.

Nog geen lid? Aanmelden kan via www.samenhengevelde.nl.

PARTNERS "SAMEN HENGEVELDE"

WAAROM "SAMEN HENGEVELDE"

Als Dorpscoöperatie Samen Hengevelde komen we op voor de belangen van alle Hengeveldenaren.  Jouw stem is daarin heel belangrijk. Nu en in de toekomst. Of het nou gaat om wonen (kavels voor starters en senioren), sport- en cultuur (Multifunctionele Accommodatie), onderwijs, voorzieningen voor jong en oud, veiligheid in het dorp… Hoe meer leden de coöperatie heeft, hoe sterker we als gemeenschap staan om samen met de gemeente en andere overheden onze doelen en wensen te realiseren. Alles voor een leefbaar Hengevelde. Ben jij 16 jaar of ouder, sluit je dan aan en word lid voor maar 5 euro per jaar.
Aanmelden dorpscoöperatie